Еднодневни

Празник на сланината и греяната ракия в Априлци
Маршрут: Варна - Априлци - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 40 лв.


Програма

Не си мислете, че двойният празник е на Любовта и Виното!  Каква любов и какво вино в този малък -  сечковски студ! Сега върви друго- помислете – къде къде  по-приятно е да си пийнем една греяна...,да замезим с  готовата вече солена сланинка!
Такъв именно  Празник на троянската ракия и сланината  организират домакините ни от Априлци вече 6 година! Ако Ви е омръзнало да седите в къщи – заповядайте  с нас в Априлци!

1 ден Тръгваме както винаги –от Антим 1  в 7 часа.Тъмно е но няма как – имаме почти 4 часа до Априлци!Празникът започва в 10 Програмата е богата и разнообразна Фолклорни състави, дегустации, конкурси. Може за опитате от знаменитата Бабина гозба която се приготвя в огромен 800литров тиган!Освен участието в празника нашият гид ще направи и .пешеходна  обиколка на  Априлци  - старатата манастирска църква , иконата на Мъчениците от Априлци!! Тръгване за дома – около 16ч.Екскурзоводът ще се погрижи всички да се качат в автобуса  - не се притеснявайте! Посещението в Троянския манастир оставяме за накрая Запалваме свещица и към дома!Заповядайте с нас!