Еднодневни

Плиска "ДВОР НА КИРИЛИЦАТА" - Мадара - Шумен
Маршрут: Варна - Плиска - Мадара - Шумен - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
26.09.2021 г.
Цена от: 20 лв.


Програма

Всички знаем какво ще видим в тези места – учили сме, ходили сме... Напоследък в стара Плиска се появиха и нови интересни неща Елате с нас да ги видите – заслужават си!
Тръгваме от Антим1 и след час сме на Плиска Тук наскоро се построи „Двора на кирилицата“  За срам на българските историци и туристически бизнесмени един арменец ни показа как трябва да се развива това което нашите туристически „деятели“ наричат КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ  - В двора освен красивите каменни букви разположени сред приятен парк има всичко необходимо за един туристически оект – място за автобуси, приятен магазин за сувенири, кафи и напитки , че даже и модерни чисти тоалетни представете си! Като добавим и любезните домакини които ни посрещат УСМИХНАТИ на входа и неуморно /и безплатно/ ни разказват що е то Двор на кирилицата – заслужава си да се види! Уверявам Ви И комплексът продължава де се разраства... Чак ми става малко тъжно – като си спомня другите обекти на „куртурния туризъм... Възстановява се и Голямата Базилика- кладенчето с бликналата вода се вижда... започнати са стените.. Но парите са свършили – и дотук!

Шумен – ще се качим на Паметника 1 300години България – помпозен, строен със замах и пари, днес той е позанемарен, помръкнал Но всетака интересен особенно за децата , за  тези които идват при баба и дядо за по един месец... Гледката към града е уникална Пък и  интересно е да застанеш редом с оогромния лъв.! Малко свободно време в града за хапване  и сме в прохладата на Мадара ...- пещерата с уникалната акустика, препускащия конник носещ тайната ки пред вековете.. Непременно го вижте- ако така бездействаме край него скоро съвсм ще го изгубим – времето не прощава никому Особенно на човешката немърливост и нехайство.

Това е. Непременно елате ако скоро не сте били по  тези места – полезно е. И нужно.