Еднодневни

о-в Св.Анастасия - Созопол - Равадиново
Маршрут: Варна - о-в Св.Анастасия - Созопол - Равадиново - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
17.07.2022 г.,    14.08.2022 г.
Цена от: 35 лв.


Програма
Програма: Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви” в 7:00 ч. Кратка почивка на бензиностанция Лукойл Слънчев бряг. Пристигане около 9:30 ч.в Бургас от където ще се качим на корабче за остров Света Анастасия в 10:00 ч.
В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видяни и днес.
Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята – викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия.
Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания – Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах.
След 1923 година, островът е превърнат в затвор – спомнете си филма „На малкия остров“с незабравимия Петър Слабаков!
Днес Света Анастасия, привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но можете да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Разходката до острова е около два часа.Тези които не искат да пътуват да острова се разпождат в чудесната морска градина на Бургас!
Спирка в старинния Созопол. Имате възможност за посещение на църквата „Св. св Кирил и Методий“, с мощите на Св. Йоан Кръстител. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.
Отпътуване за замъка в Равадиново. Пристигане около 15:30ч. В замъка “Влюбени във вятъра“.
Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо.
Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежно-белите лебеди.
Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.
Пристигане във Варна около 20:00 ч.
Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Медицинска застраховка за лице до 69,99 г. ;
• Екскурзоводско обслужване
Цената Не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти- замъка в Равадиново- за група (над 15 човека )18 лв.,ученици 14 лв.,пенсионери 14 лв. за деца до 7 год. безплатно;
• Кораб до остров Св. Анастасия(двупосочен билет) – 13 лв.;
• Разходи от личен характер.

Забележка: При лоши метеорологични условия екскурзията до остров Св.”Анастасия”,се заменя с посещение на Акве Калиде.


Mинимален брой участници: 40
Необходими документи: лична карта
Срок за уведомление при неизпълнение н а програмата – 3 дни преди пътуването
ТО „Темпо-99“ е застрахоован в застр компавния „Дженерали“