Екскурзии в страната

Балканска скариада в Златоград , Кърджали , Перперикон
Маршрут: Варна - Златоград - Кърджали - Перперикон - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
16.10.2020 г.
Цена от: 125 лв.


Програма

 

С нашата екскурзия Ви предлагаме да отидем в Златоград. Старата част на града е едно очарователно място за разходка и релакс след забързания ни делник.Тук от няколко години се провежда един уникален празник ПРАЗНИКА НА СКАРАТА / и това тоето се пече на нея/ - БАЛКАНСКА СКАРИЯДА

На този празник Ви каним и ние Тръгвайте с нас!
1 ден Тръгването е в 7 часа от „Антим1“. Със една спирка за кафе, около обяд сме вЗлатоград. Следва настаняване и разходка из старата част на града.  В уютните механи Ви очакват родопските специалитети – пататник, клин Не забравяйте  да пробвате уникалното „въртяно“ кафе!! То се прави само тук! След обяд – да прескочим до Татул – легендарният гроб на певеца Орфей. Нощувка

2 ден Сутринта – вкусна закуска  и  - на празник като на празник! Из целия град са разположени скари които димят от рано. Не мислете за обяд – той започва веднага след закуската. Сръбски ущипци, румънски   мичита, гръцки  гироси, турски  дюнери, български.... Всичко това гарнирано с ъс съответната музика от весели оркестри на сърби, румънци , ... Хващайте се на хората!  Така е до нощувката!

3 ден Закуска  и отиваме в Къджали. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев – огнище на българщина за Родопите,  ще погледнем „водното огледало” на Кърджали. Не пропускайте историческият музей Този няма нищо общо с прашните и скучни музеи с които сте свикнали – много е интересен.

Пътуваме към Перперикон. Погледнат отстрани това е само един разкопан хълм. Водени от  Гошо – нашият местен гид и приятел виждаме античния храм на траките и скалите се превръщат в жертвеници, тронове, корнизи.....И изкачването вече не е уморително, и ти се иска да видиш още, и да научиш още за този така близък и така далечен народ.

Тръгваме за дома. Няма да се приберем преди да заснемен „скалните гъби”  преди да благодарим ва нашия екскурзовод – водач които през цялото време се григи за нас и да си обещаем нови пътувания, нови интересни преживявания с „Темпо”