Екскурзии в страната

Златоград - Кърджали - Перперикон
Маршрут: Варна - Златоград - Кърджали - Перперикон - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
07.11.2020 г.
Цена от: 95 лв.


Програма

 

 

С нашата екскурзия Ви предлагаме  първо да посетите Златоград – едно градче актуално напоследък със своята старинна архитектура, със запазените обичаи, вкусни и малко необикновенни госби. Старата част на града е едно очарователно място за разходка и релакс след забързания ни делник. Там някъде в уютна механа ще може да похапнете пататник, родопски млин, „старец”, да послушате уникалните  родопски песни.

Сутринта – вкусна закуска и Кърджали. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев – огнище на българщина за Родопите,  ще погледнем „водното огледало” на Кърджали. Не пропускайте историческият музей Този няма нищо общо с прашните и скучни музеи с които сте свикнали – много е интересен. 

Пътуваме към Перперикон. Погледнат отстрани това е само един разкопан хълм. Водени от  Гошо – нашият местен гид и приятел виждаме античния храм на траките и скалите се превръщат в жертвеници, тронове, корнизи.....И изкачването вече не е уморително, и ти се иска да видиш още, и да научиш още за този така близък и така далечен народ.

Тръгваме за дома. Няма да се приберем преди да заснемен „скалните гъби”  преди да благодарим ва нашия екскурзовод – водач които през цялото време се григи за нас и да си обещаем нови пътувания, нови интересни преживявания с „Темпо”