Екскурзии в страната

Делюви празници в Златоград
Маршрут: Варна - Златоград - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 150 лв.


Програма

 

Делюви празници в Златоград

                               Дата: 17-19.09.2021 г

Цена: 150 лв.

 

 

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Редовни почивки по маршрута. Пристигане в Кърджали и посещение на църквата “Св. Успение Богородично”, стопанисвана от отец Боян Саръев.

В града може да посетите Регионален исторически музей - заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.

Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН Закуска.

Посещение на ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ 2021 и възстановка на един пазарен ден отпреди 100 години – златоградска магия от багри и звуци, традиции и занаяти, носии и фолклор. Ако искате да срещнете чорбаджиите, налбантина, бозаджията, попа, фотографина и още много персонажи или пък искате да покажете своята гиздава премяна от бабино време – заповядайте на калдъръма в Етнографския комплекс на 18 септември 2021 г.. Ще се повеселим с родопските гайди, изпълненията на Николай Славеев и фолклорни групи от цялата страна, ще хапнем и пийнем и ще извием кръшно българско хоро!

Всяка година през м.Септември в най-южния български град – Златоград, се провеждат празнични дни, посветени на Дельо хайдутин. Войводата е предводител на арнаутска чета, защитавала местните хора от османски набези и безчинства в родното Даръдере. Спомени за подвизите му още са живи в разказите на старите родопчани от Златоград. Ако искате да чуете някои от страховитите легенди, да се насладите на любимите родопски песни на даръдерският юнак и да видите възстановка на геройски хайдушки подвизи – има само едно място и това е – Златоград.

Около 15.00 ч.отпътуване за Татул - светилището на боговете.

Връщане обратно в Златоград.Свободно време.Празнична вечеря с Родопски специалитети в комплекс“ Александрови къщи“. Нощувка.

3 Ден  Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за Перперикон - археологически  комплекс в Източните Родопи,състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000 г. през каменната ера,паметници от античността и средновековна крепост.

Отпътуване за Каменните гъби.

Тръгваме си за Варна.

Прибиране в града – късно вечерта.

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски  и 1 празнична вечеря в Златоград,хотел 2*;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Татул;
  • Посещение на Перперикон;
  • Посещение на Кърджали;
  • Посещение на Каменните гъби;

 

 

Офертата не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Медицинска застраховка  – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

Минимален брой участници: 30

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.