Екскурзии в страната

Трявна - Соколски манастир - Велико Търново
Маршрут: Варна - Трявна - Соколски манастир - Велико Търново - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
02.07.2022 г.,    15.10.2022 г.
Цена от: 90 лв.


Програма

 

 

Цена: 90 лв.

 

1 ден Тръгваме раничко от нашето място – „Антим!“. Кратка спирка за сутришното кафе, да видим Килифаревския манастир  и по обяд сме в Трявна. Настаняваме се Почивка. По хладина към 16ч – разходка по старата част на града до Даскаловата къща с резбованите тавани.    Кой е по-красив – всеки решава сам. Не пропускайте училището на Славейков,църквата  - градена нощем и опушвана  със слама за да изглежда стар градежът и и разбира се магазинчето със старовремски сладости – шарени петлета , бяло сладко, „габровски шоколад”!  След това – да отдадем дан на съвремието – най хубавото бельо, най- сънливите пижами са тук – пък и без армаган може ли? Правете каквото правите, хапнете каквото искате, но непременно елате около 22 часа на мегдана. Старият часовник, заради който тревненки не трябвало да носят царствените си  „сокаи” ще ви изпее най-нежната любовна песен писана от тревненското момче стигнало до висините на световната поезия –Пенчо Славейков. „За сърцата що се любят – и смъртта не е раздяла” Какъв по-хубав завършек на деня от това!

2ден Закуска и отиваме на Етъра –там симидите  и гевречетата са топли и поръсени с мерудия.....Кафето пък е на пясък. За армаган за дома  продават „габровски шоколад“.

Соколския манастир ! Построен от един бурен дух   Йосиф Соколски - лете – харамия и закрилник, зиме – смирен монах, той прилича по-вече на крепост отолкото на манастир.   Влизаме в красивия двор и ни грабва песента на седемте чучура на непресъхващата чешма на Колю Фичето- като вечен спомен за седемте сокола обесени тук. После – В Търново и време за хапване, нещо разхладително в жегата и обратно към дома. Едно приятно бягство от ежедневието в прохладните пазви на Балкана.

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска в Трявна;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на обектите посочени в програмата;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

 

Туроператор“ Темпо – 99“ ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка  ‘Отговорност на Туроператора’ със  ЗК  ”ЛЕВ ИНС „ АД  , Сертификатът към застрахователната полица е с номер 24018196/13062110000837 от 25.06.2021г.