Екскурзии в страната

Чепеларе-Пампорово-Широка лъка-Ягодинска пещера - пещера Дяволско гърло
Маршрут: Варна-Чепеларе-Пампорово-Широка лъка-Ягодинска пещера - пещера Дяволско гърло-Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
24.04.2020 г.,    03.07.2020 г.,    14.08.2020 г.,    02.10.2020 г.
Цена от: 135 лв.


Програма

Родопа планина – планината на най-красивите песни, на най-тучните поляни, на най- тайнствените пещери, на най – омайните пейзажи , планината на гордите и гостоприемни родопчани е обект на тази екскурзия.

 

1 ден Тръгваме от Варна . Нашият професионален гид ни води през последните разклонения на Стара планина на юг- през старозагорското поле  към Родопа. Задължителна спирка на „Петолъчката” и през Плодовитово - към Бачковския манастир – един от най- важните манастири за България.Разглеждаме манастира, палим свещичка за здраве, купуваме си сувенири от сергиите пред него и сме в Чепеларе/Пампорово/  . Нощувка в Чепеларе/Пампорово/.

2 ден Закуска.Поемаме с автобуса  за Широка лъка. Китното родопско село е сякаш нарисувано, местните хора са приветливи и усмихнати и макар да говорят малко неясно за нас, успяваме да научим за цената на картофите, да видим паметника на Капитан Петко Войвода, Музикалното училище, да посетим новия Информационен център. А сувенирите – те ни омайват с багрите си, с изкусната си ръчна изработка и всички си тръгваме с по нещо – кой с чан, кой с талисман против уроки, кой с нож с интересна кания. Пещерите ни очакват. Спираме автобуса до х .Тешел и микробусите на пещерняците ни качват за да отидем по виещия се път до  Дяволското гърло /срещу доп заплащане /. В пещерата се влиза организирано – с местен гид и с топли дрехи. Красотата е невероятна. А като излезете – не пропускайте да си хапнете в близкото заведение чудесна супа от  „крачещо” пиле! Откога не сте яли такава ! После – Ягодинската пещера – пак с микробусите, пак местен гид и топли дрехи. Тук пък е царството на сладкото от горски плодове – малини, къпини, родопския мед и онзи мурсалски чай който  ....Вечерта в хотела - пълни с впечатления и емоции.

3 ден. Закуска. Време за почивка, подреждане на багажа и впечатленията си. Към обяд – отпътуваме за дома. Прибираме се омагьосани от красотите на Родопа, готови за нови пътувания с „Темпо”!