Екскурзии в чужбина

Будапеща и около нея...
Маршрут: Варна - Нови сад - Будапеща - Вишеград - Естергом - Гьодьольо - Варна
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 295 лв.


Програма

БУДАПЕЩТА И ОКОЛО НЕЯ  -  ВИШЕГРАД, ЕСТЕРГОМ, ГЬОДЬОЛЬО

 

4 дни , 3 нощ

ЕДИН ПО НЕОБИКНОВЕН ПОГЛЕД КЪМ ПОЗНАТАТА НИ БУДАПЕЩТА И КРАСИВИТЕМЕСТА ОКОЛО НЕЯ
1 ден  Отпътуване от  Варна в 6,30ч  . Пристигане вечерта в Нови Сад . Вечерна разходка из центъра Настаняване. Нощувка. 
2 ДЕН  Закуска. Пътуване за  
Будапеща / 300км/ и целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав до Естергом и; крепостта "Вишеград" - някогашна лятна резиденция на унгарските крале.. Естергом е първата унгарска столица между X в. и XIII в. и родно място на създателя на Унгарското кралство - Свети Ищван (Стефан). Там е извършено покръстването на унгарците, а днес в града се помещава резиденцията на архиепископа на унгарската католическа църква. Основна забележителност е Архиепископската катедрала, която е най-голямата в Унгария и е построена на хълм, така че да се вижда от километри. Една легенда твърди, че по време на турското нашествие местните жители я разрязали на хиляди парчета и я заровили. Старата сграда на църквата била разрушена, но по този начин капелата оцеляла и впоследствие била възстановена..Следва крепостта „ВИШЕГРАД“  В крепостта има зала с восъчни фигури, които пресъздават срещата на кралете на Унгария, Чехия и Полша през 1335 г., когато се обединяват против Австрийската империя. Няколко века по-късно отново във Вишеград се събира Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Чехия и Словакия.

Фотопауза в Сент Ендре – етнографският музей на открито с уютни ресторанчета с вкусна унгарска кухня а в края - Музей на марципана.Връщане в Будапещта По желание – осещение на двореца в Гьодьольо- известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси. Дворецът е строен в средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал е много именити гости, сред които самата Мария Терезия. Завръщане в Будапеща. . Нощувка.. 


3 ДЕН Закуска. Панорамна обиколка на 
Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Посещение на двореца в Гьодьольо- известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси. Дворецът е строен в средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал е много именити гости, сред които самата Мария Терезия. Завръщане в  Будапеща. Възможност за разходка с корабче по р. Дунав (цената на билета за корабчето, която е 16 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка..

4 ДЕН Закуска –Отпътуване за дома Пристигане вечерта

 

ЦЕНА 295лв

 

Цената включва: пътуване с комфортен автобус, 3 нощ със закуски- 1 в Нови Сад, 2 в Будапещта, екскурзоводското обслужване

Цената не вкючва:  входните такси за посещаваните обекти – около 20 евро, разходката с корабче по Дунава – 16 евро,

Медицинска застраховка – 8лв , над 70г. 10лв

Минимален брой туристи – 40бр

Срок за уведомлеение че екскурзията няма да се състои – 7 дни преди датат на тръгване

.

 

Туроператор “Темпо – 99” ЕООД е застрахован по смисъла на чл.42 от Закона за туризма в „Дженерали” АД

 

Фирмата си запазва правото на промени в програмата при независещи от нас обстоятелства.