Почивки в страната

Зимна почивка в Tрявна
Маршрут: Варна-Трявна-Варна
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 180 лв.


Програма

Къде можете да  усетите магията   на зимата? Къде може да се порадвате на пухкавия сняг, да се усмихнете /малко тъжно/ на веселия детски глъч от пързалките, да се насладите на завитата с бял китеник гора? Във Варна ли? Че тук сняг не се задържа по- вече от 3 часа! Пък и транспортните ни неволи ако се задържи по- вече ни отказват от всякакви радости!
Елате в Трявна
. Сгушена в пазвите на планината Трявна ни дава всичко което може да си пожелаете от един зимен ден – както в чудесната детска песничка – „къщички в снега се гушат....”

Предлагаме Ви да прекараме заедно 5 дни в тази омайна приказка.

Тръгваме с нашия автобус

С кратки почивки  за кафе и ... пристигаме в Трявна. Настаняваме се в нашия си /колко пъти сме били тук!/  „Сезони” в центъра на града. И от тук нататък – волна програма. Нашият екскурзовод ще ни предложи няколко интересни неща.

Разбира се непременно ще се разходим по старите калдаръмени улички на града, ще видим гърбавия мост с нарисуваната стомничка / за какво ли/ ще видим Даскаловата къща със слънцата, запазила спомена за онзи знаменит облог, ще пием кафе в Калинчевата къща. За децата е интересно да надникнат в старото школо на дядо Славейков с табелките „прилежен” но и „непослушен”... Много интересни кътчета има в Трявна. Представям си каква е красива с коледната си украса.

Дните  пред нас можем да използваме за малки излети до близки интересни места –  има ги в изобилие. До  Етъра и Габрово ще отидем с автобуса - ако има желаещи и ако пътя позволява, до Дряновския манастир ...

Последния ден непременно ще спрем и в Търново и в Петропавловския  манастир. Това е. Дано да има сняг – но и без него Алтън Трявна си е една приказка. Но пък със сняг – чудо е!