Почивки в страната

СПА почивка в Троянския балкан
Маршрут: Варна - с.Чифлик - Варна
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
22.09.2021 г.
Цена от: 235 лв.


Програма

 

 

 

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 08.00 ч.Почивки по маршрута.Пристигане в Чифлика.Настаняване в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Свободно време за релакс и ползване на минералния басейн.След обяд –пешеходен преход до хижа Хайдушка песен.Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Свободно време или пожелание и срещу доплащане – екскурзия до: Троянския манастир – трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Според историческите документи манастирът е бил първоначално основан през 1600 година и възобновен в периода 1830 г.– 1865 г. в сегашния си вид. Като архитектурен стил на сградите се причислява към възрожденската школа.

 

Троян – разположен на двата бряга на река Бели Осъм. Градът се радва на богоизбрано съчетание на свежа и уханна пролет, прохладно лято, слънчева и топла есен, мека и снежна зима.

 

През 1868 г. Троян е обявен за град. През 1871 г. Левски основава революционен комитет в града. През 1877 г. Троян е опожарен от отстъпващите турски войски. През 1911 г. светва първата електрическа крушка и Троян става третият електрифициран град в България, след София и Пловдив.

 

През първата половина на 19 век в Троян процъфтяват занаятите. Водещо е грънчарството, което постепенно създава уникалната и до днес Троянска керамична школа.

 

Ще посетим  Черни Осъм и  грънчарска работилница- ще видим как под изкусните ръце на майстора на грънчарско  колело се появяват стомни, гювечета, чинии – ражда се прочутата ТРОЯНСКА КЕРАМИКА.

Връщане в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.

 

4 ДЕН  Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за Варна.

По пътя ще посетим Ловеч – градът на люляците. Едно от най – интересните места за посещение в Ловеч е архитектурно – историческият резерват Вароша, който се намира в старата част на града. Резерватът включва повече от 160 реставрирани възрожденски къщи. Туk се намира и музеят „Възраждане и национално – освободително движение”, по – известен като музей „Васил Левски”. Други забележителности са покритият мост в центъра на града, който е бил строен три пъти. Първоначално е направен от дърво, но е бил отнесен от реката. По – късно е възстановен от майстор Кольо Фичето, който го покрива за по-голяма стабилност, но е опожарен. Днес е напълно реставриран и е закрита пешеходна зона с магазини от двете страни, а реката под него разказва истории от миналото.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 19.00 ч.

 

Офертата включва:

 

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки със закуски и вечери;

Екскурзоводско обслужване;

Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

Посещение на Ловеч;

 

Офертата не включва:

 

Екскурзия до Троян,Троянски манастир,Черни Осъм и грънците – 10 лв.;

Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;

Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Забележки:

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

 

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

 

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.