Еднодневни

Плиска "Двор на Кирилицата"- Шумен - Осмар
Маршрут: Варна - Плиска - Шумен - Осмар - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
14.11.2021 г.
Цена от: 23 лв.


Програма

 

Есента е в силата си. Наближава зима. От много години в нашата фирма има традиция през  ноември да ходим на гости на нашите приятели от  Осмарската изба и да пробваме първи новият пелин – как е тази година – сладък,  пивък или нещо не е ...

Тази година Ви предлагаме да видим Двора на кирилицата в Плиска където са изложени бюстове на писатели от най 10 държави  пишещи на нашата Кирилица – както славянски писатели така и писатели от Казахстан, Монголия и др.

Над двадесет  години в съществува  избата в Осмар. За това време тя се промени същественно – увеличи се производството, въведоха се в експлоатация нови модерни линии за бутилиране, построи се дегустационна зала, разшири се асортимента. При всяко посещение  виждаме по нещо ново. Неизменни си останаха гостоприемството, нашето приятелство и чудесния пелин.  След разходката из избата любезните домакини вадят запотените кани с пелин и през нас изниква вечната дилема – бял или червен, а може би чисто вино......Весели, с червени бузи от дегустацията и с пълни торби с божествената напитка, чиято рецепта се пази в строга тайна, но чийно вкус укрепва сърцето и подмладява душата тръгваме за Шумен.   

Ако времето позволява – отиваме  с автобуса до Паметника – панорамата от там си заслужава. Свободно време за разходка по центъра – или по магазините /идват празници/и кафе и обратно към дома.

Връщане – около 16,30 часа. Ако ви е харесало – до Нова Година отиваме още веднъж – заповядайте пак!