Еднодневни

Поморие - манастира "Св.Георги" , Несебър
Маршрут: Варна - Поморие - Несебър - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
25.07.2020 г.
Цена от: 20 лв.


Програма

 

Каним Ви на една приятна разходка на юг – до Поморие и Несебър сега докато не са нахлули търпите от туристи по тези места . Заповядайте!

Тръгваме в 8, 00ч от „Антим!“ както винаги. Спирка за раздвижване / и дезинфекция/ в Лукойл Слънчев бряг и пътуваме по Поморие – На 20км от Бургас Поморие  е тихо, чисто и уютно. Първо ще осетим винарската изба „Тохун“ от където ще може да си купите чудесните леки бели вина, произведени тук, червени и розе.. с умерени цени. Внимавие заслужават и бутиковите вина произведени по специална технология. Много приятни леко носталгичен вкус имат и ликьорите – виновка, праскова, мента идр

Следва разходка по крайбрежната променада на градчето до скромния паметник на Яворов с приятен кът за отдих покрай него. Ако искате да опитате прясна рибка – тук е мястото – и е прясна и е вкусна и е на прилична цена. На изхода на Поморие е и единствения действащ манастир в региона – Св Георги . Красива легенда разказва за построяването му. В центъра на манастирския двор е и часовниковата кула с лековитото аязмо и с иконата на Св Георги – станала причина за строежа на манастира.

 Пътуваме до приказния Несебър -  едно от най- красивите кътчета на нашето Черноморие. Почти няма турист който да е дошъл в България и да не е посетил макар и за ден  Несебър. Няма човек който да е бил тук и да не е запленен от красотата на старинните църкви, романтичните улички,чардаклиите къщи с лозници ...А морето?  То винаги е различно – изумрудено синьо, спокойно или сърдито но винаги омагьосващо  със своята безбежност и безвремие.Но нашето време от час и половина свършва. Следва връщане  у дома около 19ч. Но както знаем всеки край е едно ново начало. Начало на ново приключение Заповядайте! Очакваме Ви!

ЦЕНА 20лв

В цената влиза транспорт с комфорнет автобус, екскурзоводското обслужване