Еднодневни

Балчик - Калиакра - Медената къща
Маршрут: Варна - Балчик - Калиакра - Медената къща - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
21.03.2021 г.
Цена от: 25 лв.


Програма

 

Ви предлагаме- пприятна разходка по красивото северно черноморие и полезно посещение на Медената къща Заповядайте!

                Тръгваме от „Антим!“  и пътуваме на север.Първата ни спирка е на нос Калиакра. С нашия гид отиваме до самия нос, наслаждаване се на красотата на северното море бушуващо край нас, слушаме историята на крепостта. Легендата за 40-те девици винаги вълнува. Покланяме се пред паметника на адмирал Ушаков ,чиято морска победа тук се изучава във всички висши военни училища. Време за кафе в интересния ресторант.

Тръгваме за „Медената къща“- съществена мечта на една фамилия.  В къщата ще чуете една лека и интересна беседа за ползите от меда и медените продукти, да се запознаете – отдалеко по обясними причини- как се отглеждат пчеличките. Домакините ще Ви почерпят с медени курабийки, медовина... Няма човек които да не си закупи бурканче мед, меден прашец, медени курабийки или медена ракия!

Следва Балчик. Разходката е в центъра на красивия град . По жжелание може да посетите с гида  двореца на румънската кралица Мария и да се насладим на прекрасната ботаническа градина разположена в двора и . Тя е пълна с уникални растителни видове, с красиви кътчета и естественно с много легенди.

Връщанетоу дома е около 17 часа. Надяваме се разходката да Ви е харесала.

 

 

Дегустация в медената къща - 3 лева

Възможност за обяд в ресторант Градина с.Прилеп