Еднодневни

Балчик - Калиакра - Шабла
Маршрут: Варна - Балчик - Калиакра - Шабла- Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
15.06.2024 г.,    20.07.2024 г.,    25.08.2024 г.
Цена от: 35 лв.


Програма

 

 

                Тръгваме от „Антим!“  в 8 часа и пътуваме на север.Първата ни спирка е на нос Калиакра. С нашия гид отиваме до самия нос, наслаждаване се на красотата на северното море бушуващо край нас, слушаме историята на крепостта. Легендата за 40-те девици винаги вълнува. Покланяме се пред паметника на адмирал Ушаков ,чиято морска победа тук се изучава във всички висши военни училища. Време за кафе в интересния ресторант.

 

Отпътуване за Шабла и посещение(само отвън) на фара на нос Шабла, който е най-старият и най-високият у нас – цели 32 метра. Преди няколко години уникалното съоръжение навърши 150 години. Разположен е на нос Шабла, на около 4 километра източно от град Шабла.Построен през 1768 г., Шабленският фар е най- старият у нас, а с височината си от 32 м., е и най- високият. Официално е открит през 1857 година, след като е възстановен през 1856 година.Боядисан в бяло и червено, той повече от век и половина указва пътя на мореплавателите в Черно море.

 

Следва Балчик. Разходката е в центъра на красивия бял град .  Ресторантите и кафенетата тук сав изобилие – за всеки вкус и джоб.Посещение на Ботанническата градина и Двореца

Връщанетоу дома е около 18,30 часа. Надяваме се разходката да Ви е харесала.