Еднодневни

Старият Добрич
Маршрут: Варна - Добрич - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
04.12.2021 г.
Цена от: 15 лв.


Програма

 

 

Дата: 04.12.2021 г.

Цена: 15 лв.

Програма:

 

Откога не сте ходили в Добрич? Вече отминаха времената на продуктовите пътувания дотам, но града е все по красив, по уреден Заповязайте да се разходим до там!

         Тръгваме в 9,00 от Антим ! Пътя до Добрич е около час. Разходката из града заапочва с музея на Йовков и скромния му паметник, Тук уредничките увлекателно ни запознават с живота на „певеца на Добруджа“, следва посещение на къщата в която е живял писателя. Скроомната експозиция тук е посветена на Деспина Йовкова – съпругата .  

В парка на града има и още една музейна експозиция която си струва да се посети – „Освобождението на Южна Добруджа“ Богат снимков материял, оръдия, пушки и пистолети от миналия век ни разказват как е била освобождавана три пъти многострадалната добруджанска земя , показват ни неща за които досега не сме чували, факти които в интерес на „добросъседските отношения“ с Румъния  мълчаливо да подминавани.  Историята трябва да се знае такава каквато е. Тази скромна сбирка помага много за това.

 Следва красивия  „стар град“ със задължителното бяло сладко и кафе на пясък и новата Зоологическа градина – новата гордост на добричлии – приятен парк с разнообразни животни , построена с европейски пари. Разбира се – следва свободно време за обиколка на добричките магазини – знае ли   човек какво може да се намери там?

           . Тръгването за дома е около 16,30ч. Един приятен ден прекаран с приятели е чудесна терапия за изнервените ни , уморени души. Заповядайте!

 

Офертата включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

     музейна експозиция  "Освобождението на Добруджа"

Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Посещение на Етнографски музей –стария Добрич;

Посещение на Зоологическата градина на град Добрич (без включена входна такса);

Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

     музейна експозиция  "Освобождението на Добруджа " - 5 лв  , пенсионери 3 лв 

     музея на Йовков - 5 лв , пенсионери  - 3 лв 

Входна такса за Зоологическата градина – 2 лв.;

Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв.;

Разходи от личен характер;