Еднодневни

Созопол - Равадиново - Несебър
Маршрут: Варна - Созопол - Равадиново - Несебър -Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
16.06.2024 г.,    21.07.2024 г.,    24.08.2024 г.,    21.09.2024 г.
Цена от: 40 лв.


Програма

 

Програма:

Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 08.00 ч. Почивка на бензиностанция „Лукойл“ на Слънчев бряг.

Отпътуване за Равадиново. След като прекрачите прага на замъка “Влюбен във вятъра”, ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки. Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на “Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо. Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежнобелите лебеди. Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.

Отпътуване за Созопол. Ще направите кратка обиколка из забележителностите в стария град , възможност за посещение на църквата Св. св. Кирил и Методий, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител.

Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.

Отпътуване за Несебър- древен град с богата история, основан под името Месембрия. Ще посетите стария град на Несебър, който ще ви очарова с богатата си история и множеството исторически и църковни паметници. Ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Около 17:00ч ще се отправите обратно към Варна. Пристигане в града около 19:30ч.

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Равадиново (без включена входна такса);
  • Посещение на Созопол;
  • Посещение на Несебър;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

 

Офертата не включва:

  • Входна такса за замъка Равадиново – 27 лв за възрастен, 15лв за пенсионер и дете до 18г, за дете до 7 ненавършени години – безплатно
  • Разходи от личен характер;

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Туроператор“ Темпо - 99 “ ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЛЕВ ИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 13062110000837  гр. Варна.