Еднодневни

Еднодневна разходка до Лозенград
Маршрут: Варна - Лозенград - Варна
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
04.12.2021 г.
Цена от: 35 лв.


Програма

     Предлагаме Ви една приятна еднодневна разходка до Лозенград , Турция. Един от най-обичаните от жените начини за почивка, за разтоварване от ежедневния стрес е шопингът. Ако обичате този начин на почивка и релакс – хайде с нас! Отиваме до Лозенград на ПАЗАР!!!

Тръгваме рано – в 06.30 часа. Пътят е 5 часа, но те минават неусетно с интересните истории на нашия екскурзовод, с хубавата музика и приятната компания. „Есекията” – този тайнствен и интересен край на Родината ни в който са родени едни от най- големите народни певци, за който са изпети най-красивите ни народни песни е пълен и до днес с интересни истории -  легенди и истини за които ще чуем по пътя.

Какво може да си купим в Лозенград?

С всяка година градчето става все по хубаво чисто и уютно. Появиха се много нови добре заредени магазиниТук може да откриете много стоки които в Одрин се разграбват бързо - големият поток българи е насочен натам.

В центъра на Лозенград има чудесен добре зареден магазин на Waikiki, до мястото където спират туристическите автобуси на 50 м са  големите представителни  магазини на DE FAKTO и FLO, на ъгъла до ядките е триетажния магазин за пердета, спално бельо и др. -  на TAC и др. марки където за 30 мин. ще ти ушият каквото искаш.

МИГРОС-ите са два,  единият от които  Мигрос - 5  огромен и току що реконструиран. 

Не на последно място допълнително удобство е факта, че тук всичко е близко , магазините са един до друг и няма нужда да се бърза. Ще успеем  да хапнем и прочутите лозенградски кюфтенца или риба на скара..

Спирка при нашите приятели за сладки неща – във фабриката за халва ни черпят с прясна халва и локум „на метър” още топъл. Отсреща ни чака вкусната баклава, шам фастъка, бюрека с месо или сирене, чудесния „сютляш” както го правеше баба и още , и още...Ако си свършил лирите – вземат и левчета – нали сме комшии – само „алъш-веришът” да върви. Връщането е неусетно с видеофилмите и сладките приказки. 22,30ч е. У дома сме.

 

Заповядайте отново с нас на път!