Екскурзии в страната

Враца - Белоградчишки скали - кораба Радецки
Маршрут: Варна -Враца - Белоградчишки скали - кораба Радецки- Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
26.07.2024 г.
Цена от: 255 лв.


Програма

 

ЛЕДЕНИКА , ВРАЦА , КОРАБА РАДЕЦКИ

 

 

С тази екскурзия ще посетите Северозападна България – един интересен и толкова непознат крайр станал напоследък актуален с включването на Белоградчишките скали в списъка на ЮНЕСКО с природни забележителности.

1 ден Тръгване от Варна с нашия гид. Кратки спирки за кафе и ............ Посещаваме пещерата Леденика – една от най-интересните в България разположена в красив парк сред  строгата красота на Врачанския Балкани отиваме във Враца за настаняване и нощувка.

2 ден Закуска. Тръгваме към Белоградчишките скали – забележителен природен феномен за да видим вкаменената „Сватба”, „Камилата”, да хвърлим поглед от високо на цялата околност. След това – Пещерата Венеца – не особенно лесна за посещение, открита относително скоро тя омайва с красотата на скалните си образования осветени разноцветно. Клисурския манастир ни посреща с приветливо разцъфналите цветя по балконите, с аромата на печена пъстърва от ресторантчето до входа, с красивата си църква и с неочаквано приветливите и общителни монаси. Двора е приятно място за отмора, за децата има детски кът, магазинчето за сувенири е богато  и интересно. Връщаме се във Враца пълни с впечатления и емоции. Вечерната разходка до паметника на Ботев е освежаваща преди нощувка.

3 ден Закуска. Историческият музей на Враца – тук е най- голямото – с над 200 съда съкровище на България – Рогозенското Уникални са сребърните и златни съдове! Много интересна е и другата  експозиция на музея -Разгледайте го! Заслужава си!Тръгваме за единствения  плаващ музей на Балканите - Национален музей „Параход Радецки“. Корабът е бил използван от четата на Христо Ботев за преминаване от Румъния в България. Обявен е за паметник на културата и е в списъка е на Стоте национални туристически обекта. Построен е през 1851 г. в корабостроителницата гр. Обуда, Унгария. Възстановен е с труда на хиляди български деца  - може би и Вие сте част от тях? Заслужава си да видите Радецки! При хубаво време се предлага едночасова разходка из акваторията на Козлодуй  .Отпътуване за гр.Варна.Пристигане в гр.Варна вечерта

Връщането е около 19 часа. Не съжалявайте ,че екскурзията свърши. Идват нови и нови дестинации. Хайде с нас на път!!!

 

Цена 255 лв

В цената влиза:

Пътуване с комфортен туристически автобус

2 нощувки със закуски в хотел във Враца 3 или 4 звезди

Екскурзоводското обслужване

Мед застраховка за лица до 70г

В цената не влиза:

Входните такси на посещаваните обекти

Пътуването с „Радецки“ / при възможност/

Мед застаховка за лица над 70г- 5 лв