Екскурзии в страната

Добринище - Безбог
Маршрут: Варна - Добринище - Безбог - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
31.07.2020 г.,    21.08.2020 г.,    05.09.2020 г.,    09.10.2020 г.
Цена от: 130 лв.


Програма
Това е пътуване за тези, които обичат планината Това е пътуване за тези, които искат да се пораздвижат и да видят света отвисоко Ако сте от тях – тръгвайте с нас!
Тръгването е както винаги от Антим 1. Пътуваме почти по диагонала на България до Добринище. Пътят ни преминава през едни от най- красивите планински места – през Балкана и после през Юндола – тук може да си купите истинско сирене , кашкавал.. Опитайте меда от магарешки бодил – много е вкусен Помага при болно гърло и за още нещо.. / справка – водача ни/ Пристигаме в Банско ! Нощувка
На другия ден след закуска потеглямес с автобуса за хижа Г Делчев . Тук се качваме на лифта за Безбог Няма да описвам гледката от лифта – трябва да се види! От там – кратък поход до езерото . Който се е уморил – чайната тук предлага ароматен чай, кафе ... Който искада повърви още – моля- планинският ни водач е неуморен. Връщането е по същия начин.
На третият ден след закуска тръгваме за дома! Внимание! Предстои ни да посетим едно уникално място – с Добърско и църквата „СВ Теодор Тирон и Теодор Стратилат“. Самото място е силно енергийно, пълно с легенди и история Църквата е сред най- интересните и стари църкви по нашите земи с необикновенни стенописи. Местния гид изключително интересно ще разкаже историята и. Кратка спирка във Велинград – СПА столицата на Балканите - препоръчваме Ви живописният пазар пълен със стока – местно производствоСлед това е ясно - път и у дома сме към 19 часа Това е Записахте ли се?