Екскурзии в страната

Пазарджик - Батак - Цигов чарк
Маршрут: Варна - Пазарджик - Батак - Цигов чарк - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
14.09.2018 г.
Цена от: 110 лв.


Програма
Предлагаме Ви приятели една разходка край хладните води на язовир Цигов чарк в Родопите Тръгвайте с нас!
1 ден Тръгваме от лятно кино Тракия и пътуваме по новия път през Ришкия проход до Цигов чарк. Бягаме от горещия асфалт на града, от страса, нервите и напрежението към прохладата и спокойствието на Чигов чарк. Тук всичко е свежо и тихо. Пристигаме около 16 часа Настаняваме се и който иска – може да направим кратка вечерна разходка край водата.
2 ден Закуска. Пътуваме до Пещера и Батак. Какво ще видим ли? Всеки знае Батак – малката църквица безмълвен свидетел на Величавата Саможертва в името на Свободата. Но Батак заслужава да се види не само заради това. Тихо и почти обезлюдяло градчето е в мислите и в сърцата на своите деца . Макар и далеч по света , те са направили и правят много за да стане техният град красив и привлекателен. На всяка крачка, покрай всяка чешма, градинка, мостче има скромен надпис – „дарение от..” , „построено от....” .Препоръчвам Ви музея в центъра на градеца – за да не питате после „какво е чарк” и т н Пещера – ако Ви са нужни обувки – тук е българското производство Връщаме се след обяд в хотела. Разходката до центъра на комплекса е по желание Разходката с лодка – също. Специалитетите на ресторанчето в центъра са препоръчителни!
3 ден Закуска. Ще спрем в Пазарджик. Малко встрани от туристическите маршрути, малко в сянката на близкия Пловдив в Пазарджик е разположен на двата бряга на река Марица Приятен е стариния квартал – „Вароша“ Заслужава да се види Катедралната църква „Успение Богородично“ Часовниковата кула с римската църква, красивото сдание на старата поща и часовника...
Това е Връщаме се у дома За да тръгнем пак....