Екскурзии в страната

Трявна - Етъра - Габрово - Велико Търново
Маршрут: Варна- Габрово - Етъра - Велико Търново - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
09.10.2021 г.
Цена от: 85 лв.


Програма
Трявна! Невероятно съчетание от чист , здраводловен климат и прекрасна българска атмосфера!
Колкото пъти да си идвал тук – пак и пак ти се иска да се разходиш по калдаръмените и улици, да погледнеш пак и пак слънцата в Даскаловата къща и да си помислиш – кое е по – по най? А за сладостите и кафето на пясък да не говорим! Не може без тях!

И като е така – заповядайте в Трявна!
Макар и само за един ден – елате в този край за да почувстватекак бие сърцето на България!
Тръгваме от Антим . С една – две почивки и сме в Трявна. Настаняваме се и до вечерта следва разходка из старата част. Защо на „Гърбавия” мост има издълбана стомна? Какво е обичал да прави Славейков вечер сред многобройната си челяд? Чии са образите в „Патриотичната „стая – ето на тези въпроси ще получите отговор по време на тази разходка. Непременно посетете Славейковото училище – има много какво да научат съвременните родители от някогашните тревненци Свободно време – да отдадем значимото на производителите на прочутото тревненско бельо и трикотаж Нощувка
Само да не пропуснете вечерната песен на тревненския часовник- усещането е изумително! Изведнъж шума и чалгата от околните заведения спира и над града се разнася пенчославейковата песен за любовка надживяла самия живот!

Втория ден след закуска отиваме в Габрово – вкусните симити и сладости на Етъра ни очакват Очакват ни красотата на шарените черги, песента на грънчарското колело, веселото духало на майстора – ножар...Свободно време в Габрово – „тегел“ по центъра до Музея на хумора и - следваща спирка в Дряновския манастир. След това – Търново Време за обяд- заведенията тук са чудесни – пиците в „Его“ и специалитетите в „Щастливеца“ са гарнирани с чудесна гледка към Царския хълм. Връщането е около 18 часа.
Заповядайте пак!