Екскурзии в страната

Да покорим Мусала , Боровец
Маршрут: Варна - Боровец - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
05.07.2024 г.,    02.08.2024 г.
Цена от: 210 лв.


Програма
Тази екскурзия е за тези които искат д асе пораздвижат!
Не се плашете – макар и най- висок на Балканите - 2 925м връх Мусала е достъпен дори за тези които трудно могат да се нарекът „планинари“. Достатъчно е да имате удобни планински обувки, леки спортни дрехи, очила, шапка и МНОГО ЖЕЛАНИЕ ! Ако всичко това е налице – заповядайте Тръгваме!
1 ден Пътуването е до Боровец . Планинския ни курорт в това време на годината ни примамва с прохладата си, чистия си боров въздух и с не чак толкова много туристи!След пристигането и настаняването в хотела ще направим лека разходка из комплекса Нощувка
2 ден Закуска Поемаме нагоре естественно по най- лекият и достъпен маршрут до върха Качваме се с лифт Ястребец до хижа Ястребец, от там- по приятна равна пътека до хижа Мусала . От тук започва изкачването нагоре, нагоре и нагоре до ВЪРХА Пътеките са добре маркирани Маршрутът се изминава за около 3 часа и половина – 4 часа за най- пишман туристи „ Пътя към Бога“ – каквото в превоз означава Мусала е достигнат !. Връщането е по същият начин , но с песен.
3 ден Закуска. Ако все имате малко останала доза незадоволено любопитство – предлагаме Ви да видите и Царска Бистрица. Паркът е изключително интересен и с разнообразни растителни видове, Царката електроцентрала – първата на Балканите и ако имате малко късмет – част от жилищните помещения – това са допълнителните екстри които ви предлагаме.Връщането у дома е около 19 часа
Изкачването на Мусала – един от таваните на света е примамливо и интересно Тук градът - прашното място от което бягате не съществува. Това е един съвсем различен свят. Мусала е немислимо преживяване докато не бъде осъществено - ЗАПОВЯДАЙТЕ!