Екскурзии в страната

Красивата Копривщица - Бунтовно Панагюрище
Маршрут: Варна - Копривщица- Панагюрище - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
19.07.2024 г.
Цена от: 215 лв.


Програма

 

 


Цена : 215 лв 


Програма:

 Предлагаме Ви  пътуване  до едни от най- красивите и най- интересни градчета на Родината, пълни с красота и история!

1 ден Тръгваме от „Антим!“ .Пътуваме през  подбалканските градчета . Спирките са в Карлово и Калофер с време за разглеждане експозициите  и поклонение в родните къщи на Големите Левски и Ботев. Пристигане в Копривщица. Разходка по романтичните улички на градеца с посещение/ по желание/на забележителните копривщенски механи Нощувка

2 ден Закуска Пътуваме за Панагюрище. Градът стои малко встрани от стандартните туристически маршрути. В нашите представи той би трябвало да е с тесни улички и стари къщи като копривщенските Но на практика съвсем не е така . По вечето домове  в града са строени през 20 век Причината е  тривиална и страшна – над  800 къщи са изпепелени след Априлското възстание. Духът обаче е останал. Докоснеш ли се  и до малкото останало от онази епоха – настръхваш. 

Ще посетим родната къща на Райна Попгеоргиева Футекова – българската Княгиня извезала и развяла знамено на възстанието.Оригиналното знаме е изгоряло, но самана Райна Княгиня през 1901год за първото честване на годишнината от възстанието избродира собственоръчно точно копие .През годините знамето е съхранявано като скъпоценна реликва от поборници участвали във въстанието и от техни наследници докато в крайна сметка не е дарено на музея при неговото откриване през 1950г. В къщата музей има документално – веществена експозиция посветена на живота на Райна Княгиня, а вторият етаж дава представа за обстановката, в която се ражда и израства бележитата българка.В двора на къщата се намира мраморна скулптора на знаменоската, под която са положени нейните тленни останки. Радващ е факта, че за малко повече от половин век над два и половина милиона българи са посетили това свято място и са отдали почит на Райна Княгиня и нейното дело. Ще посетим и още няколко почудо останали къщи – Тутевата къща в която е пристигнало писмото на Каблешков и в която е обявено  възстанието, Лековата къща с прекрасните рисуване стени и тавани, Дудековата къща  където има много интереста експозиция на българския дом от 19 век.

Естественно ще влезем и в Историческия музей където освен разказа за Възстанието  е прекрасно експонирано другото „чудо“ на Панагюрище – Панагюрското златно съкровище – най красивото ни тракийско наследство!Открито случайно през 1948г ог трима братя при строежа на керамична фабрика то разнася славата на България по всички континенти. Радват се на непреходната му красота посетителите на Лувъра и Бритиш музеум, московчани и гражданите на Токио. Непременнно му де насладете и Вие...

В Панагюрище се намира и най- известната ни фабрика за хавлии и спално бельо „Яна“ – представинелният магазин е в центъра на града....

Връщаме се в Копривщица. Нощувка

3ден   Закуска.Пешеходна обиколка на Копривщица.  Градът е родно място на някои от най-големите имена на България. Тук са родени Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков  и редица други големи наши дейци в разнообразни сфери. Копривщенския мост „Първа пушка“ е и мястото, където избухва Априлското възстание. Ще посетиим къщата на Дебелянов, ще видим затрогващата статуя на майка му която чака замислена своето дете.. Тръгване то за дома е около 11 часа. Спираме в Сопот за да надникнем за малко в света на Вазов и се прибираме у дома около 19 часа. 

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в Копривщица;
 • Посещение на Панагюрище;
 • Посещение на Карлово;
 • Посещение на Калофер;
 • Посещение на Сопот;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

 Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

 

Туроператор“ Темпо – 99ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка  ‘Отговорност на Туроператора’ със  ЗК  ”ЛЕВ ИНС „ АД  , Сертификатът към застрахователната полица е с номер 24018196/13062110000837 от 25.06.2021г.