Екскурзии в страната

Пампорово - Широка лъка - Смолян - Каньона на водопадите/пешеходен преход около 3 часа/
Маршрут: Варна Пампорово - Широка лъка - Смолян - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 135 лв.


Програма

 

 

                     ЕКСКУРЗИЯ С ПОХОД!!!

РОДОПА- планината на ОРФЕЙ, на красивите песни, на гордите и гостоприемни родопчани е обект на тази екскурзия.

 

1 ден Тръгваме от Варна в 7 ,00часа . Нашият професионален гид ни води през последните разклонения на Стара планина на юг- през старозагорското поле  към Родопа. След спирката за кафе- към Бачковския манастир – един от най- важните манастири за България.Разглеждаме манастира, палим свещичка за здраве, купуваме си сувенири от сергиите пред него и сме в Пампорово  . Нощувка в Пампорово.

2 ден Закуска.Поемаме с автобуса  за Широка лъка. Китното родопско село е сякаш нарисувано, местните хора са приветливи и усмихнати и макар да говорят малко неясно за нас, успяваме да научим за цената на картофите, да видим паметника на Капитан Петко Войвода, Музикалното училище, да посетим новия Информационен център. А сувенирите – те ни омайват с багрите си, с изкусната си ръчна изработка и всички си тръгваме с по нещо – кой с чан, кой с талисман против уроки, кой с нож с интересна кания. От Широка лъка – към Смолян Екопътеката ни очаква! Спираме автобусът на паркинга и тръгваме по красивата и не трудна екопътека. ВНИМАНИЕ! Разходката по екопътеката „Каньонът на водопадите е около 4 часа!!! НЕОБХОДИМА Е ТУРИСТИЧЕСКА ЕКИПИРОВКА, УДОБНИ ОБУВКИ, РАНИЧКА, ВОДА. Пътеката ечаст от резервата „Сосковчето“ и е изключително приятна и красива Вървим сред омайната смърчова гора, край ромонещата река Еленска,осеяна с мостчета и кътове за оотмора. В началото снага извисява огромно дърво – исполин с диаметър над 4,2метра. След него – започна феерията от водопади – над 50. Пет от тях са най големи – Орфей, Сърцето, Казаните, Ропката един от друг по красиви, пръскащи хлад и свежест. Тези които стигнат края на пътеката ще бъдат възнаградени с чудесна гледка към Смолян и околността.Заслужава  си! Ако пък не Ви се „тупка“ по горските пътеки – Смолян Ви очаква с вкусният си, истински пататник и родопски клин!!!Вечерта в хотела - пълни с впечатления и емоции. Нощувка

3 ден. Закуска. Време за почивка, разходка до центъра на Пампорово за покупка на задължителнте армагани – мурсалски чай, сладко от горски плодове... подреждане на багажа и впечатленията си. Към обяд – отпътуваме за дома. Прибираме се омагьосани от красотите на Родопа, готови за нови пътувания с „Темпо”!

ВНИМАНИЕ!! ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ Е ЗА ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА СЕ РАЗДВИЖАТ !!! ТУРИСТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОБРЕ ЕКИПИРАНИ ЗА ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД ОТ ОКОЛО 3,5 – 4 ЧАСА!!!!

/Или за тези които обичат родопските специалитети/

ЦЕНА- 135лв

В цената влиза – пътуване с комфортен автобус , екскурзоводското обслужване2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Пампорово