Екскурзии в страната

Рилски манастир - Рупите - Роженски манастир - Преподобна Стойна
Маршрут: Варна - Роженски манастир - Преподобна Стойна - Рупите - Рилски манастир - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване:
10.12.2021 г.,    11.03.2022 г.,    23.04.2022 г.,    06.05.2022 г.,    10.06.2022 г.,    22.07.2022 г.
Цена от: 160 лв.


Програма

 

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна в 7.00ч.,ул.Антим 1.,.Ще направим кратки почивки по маршрута.Пристигане в Благоевград/Сандански/ следобед. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН    Закуска.Отпътуване за Рупите – необикновено място в България,което всеки трябва да посети.Храмът „Света Петка Българска”е издигнат от баба Ванга.Строителството му започва през 1992 г.,осветен е през 1994 г.В близост се намира и къщата на Ванга,а самата тя е пожелала да бъде погребана до нея,за да може да бъде с хората  и след като напусне този свят.Около храма е изграден манастирски комплекс с изложбена зала,зала за кръщенета,две канбанарии  и 12 стаи с 30 легла.До мостчето до църквата през 2011 г по случай 100-годишнината от рождението на Ванга е издигнат нейн паметник в естествен ръст.

Около 11.00 ч. отпътуваме за Роженския манастир – един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България.Не е ясна ранната история на манастира ,защото в края на 17 в.голям пожар поврежда манастирските сгради и унищожава манастирския архив.

Тръгваме за Мелник около 14.00 ч.  – най-малкия град в България.Обявен е за природен и архитектурен резерват.Виното ,което се прави от уникалния български сорт Широка мелнишка лоза,е с великолепно качество.То е една от атракциите на града и региона.Комбинацията от хубаво вино и превъзходна местна кухня превръща Мелник в една отлична дестинация.  Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим – Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други.

Отпътуване за Преподобна Стойна – българска ясновидка и лечителка. Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея. Преподобна Стойна е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата, където е била женската част. Днес стаичката е запазена във вида, в който Пророчицата я е оставила. Вътре се влиза с чехли. Всеки посетител оставя по нещо от себе си за здраве. Таванът на стаята й е окичен със снимки. Има поверие, че този, чиято снимка е поставена там, ще се радва на завидно здраве. На масичка в стаята има книга, в която всеки посетител записва желанията си.Връщане в хотела.Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН        Закуска.Освобождаване на стаите. Около 9.00 ч.отпътуване  за Рилски манастир.

Манастирът „Св.Иван Рилски”е построен на мястото на старата постница през 927 – 941г. от Иван Рилски.В двора на днешния манастир през 1335 г.е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел Хрельо.Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа.На върха на кулата се намира параклисът „Свето Преображение”с ценни фрески от 30-те години на 14 век.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 19.30 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки,2 закуски в хотел 2 ** или 3*** в Благоевград/Сандански/;
  • Посещение на Мелник,Рупите,Роженски манастир,Рилски манастир;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Преподобна Стойна;
  • Медицинска застраховка за лица до 65 г.;

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти: Музея на Рилски манастир – 8 лв.,Хрельовата Кула – 5 лв.,Кордопуловата къща в Мелник – 2 лв;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв.
  • Разходи от личен характер;

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 

   

 Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператор“ Темпо - 99 “ ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЛЕВ ИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 13062110000837  гр. Варна.