Екскурзии в страната

Рилски манастир - Рупите - Роженски манастир - Преподобна Стойна
Маршрут: Варна - Роженски манастир - Преподобна Стойна - Рупите - Рилски манастир - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване:
17.07.2020 г.,    14.08.2020 г.,    18.09.2020 г.,    31.10.2020 г.
Цена от: 145 лв.


Програма

Една от най-търсените ни екскурзии.Тридневно пътуване в най-далечният югозападен регион  на България , където трите планини Рила, Пирин и Родопа допират рамена, където  Рупите пазят спомена за Пророчицата, омайното мелнишко вино превръща мъжете в харамии  а Великата Рилска Обител те кара да затаиш дъх пред величието на Духа и да се почувстваш Българин.

1 ден Тръгваме с нашия гид на път. Спираме за кафе, да похапнеми  и отиваме в Благоевград /Банско/  . За неуморените – вечерна разходка из този вечно буден  весел южен град. Нощувка.

2 ден Закуска. Тръгваме из района – Рупите – местността, където леля Ванга е приемала посетители – сега приятен парк  край църквата Света Петка строена от Пророчицата и скромната и къщица. Край парка издига купен планината Али ботуш, а в подножието извира 75 градусова минерална вода, хваната в басеини. Баните тук са   посещавани от наши и чужди туристи търсещи лек за своите  костно-ставни и стомашни болежки.

След  Рупите - Роженския манастир, гроба на големия македонски деец  Яне Сандански  и  полека , лека слизаме до Мелник – най малкия и един от най –красивите градове в България. Мелни - гушнал се в полите на Мелнишките пирамиди е като приказка. Приказка за миналото, българщината, красотата... Тук ще посетим една от най-известните къщи в страната ни – Курдупуловата, както и ще опитаме уникалното вино от сорта Широка Мелнишка лоза  в избата на „Шестака” – такова вино правят само в Мелник, то е дар от далечните ни предци – траките, запазило в себе си пламъка на техните души.Оттук  отиваме до Преподобна Стойна . Връщане в хотела.Нощувка.

3 ден Закуска.  Ставаме раничко, за да успеем за Утринната служба. Рилският манастир – една от емблемите на България. Времето до обяд е посветено на него – разглеждаме музея, Хрельовата кула, присъстваме на Утринната служба, разхождаме се из района, посещаваме сувенирния магазин.. Опитвали ли сте по вкусни мекици? Тръгваме за дома. Ще се приберем около 19,30часа пълни с впечатления, заредени с енергия за нови пътешествия. Хайде с нас на път!!!