Екскурзии в страната

Златоград - Кърджали - Перперикон
Маршрут: Златоград - Кърджали - Перперикон
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
17.07.2020 г.,    21.08.2020 г.,    05.09.2020 г.
Цена от: 125 лв.


Програма

Пътуване из Източните Родопи – един малко познат за нас край , пътуване назад във времето – към този така тайнствен и удивително интелигентен народ  - траките изградили в античния свят своята високоразвита цивилизация и изчезнали безследно.

Безследно ли?

Днес стъпка по стъпка откриваме следите им, запознаваме се с нравите и обичаите им, удивяваме се на строежите им, стремим се да разгадаем „мистериите” им.

 

С нашата екскурзия Ви предлагаме  първо да посетите Златоград – едно градче актуално напоследък със своята старинна архитектура, със запазените обичаи, вкусни и малко необикновени гозби. Старата част на града е едно очарователно място за разходка и релакс след забързания ни делник. Там някъде в уютна механа ще може да похапнете пататник, родопски млин, „старец”, да послушате уникалните  родопски песни.

В тази екскурзия сме предвидили 2 нощувки със закуски  тук – цял ден в Златоград, спокойно да го разгледаме, да му се насладим.  След обяд – да прескочим до Татул – легендарният гроб на легендарният певец Орфей.

Сутринта – вкусна закуска и Кърджали. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев – огнище на българщина за Родопите,  ще погледнем „водното огледало” на Кърджали. Не пропускайте историческият музей Този няма нищо общо с прашните и скучни музеи с които сте свикнали – много е интересен.

Пътуваме към Перперикон. Погледнат отстрани това е само един разкопан хълм. Водени от  Гошо – нашият местен гид и приятел виждаме античния храм на траките и скалите се превръщат в жертвеници, тронове, корнизи.....И изкачването вече не е уморително, и ти се иска да видиш още, и да научиш още за този така близък и така далечен народ.

Тръгваме за дома. Няма да се приберем преди да заснемем „скалните гъби”  преди да благодарим на нашия екскурзовод – водач които през цялото време се грижиха за нас и да си обещаем нови пътувания, нови интересни преживявания с „Темпо”