Екскурзии в страната

Котел - Жеравна - Сливен - Карандила
Маршрут: Варна - Котел - Жеравна - Сливен - Карандила - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
13.11.2021 г.
Цена от: 85 лв.


Програма

Предлагаме Ви една приятна двудневна разходка до възрождеското сърце на Стара планина. Закътани в пазвите на планината, далеч от османските очи, Котел, Жеравна, Сливен се развиват като огнища на българщината , като духовни средища / само духовни ли – а Раковски и Мамарчев?/ разпалващи огъня на  родопознанието и любовта къв Родината и Свободата.
С нашата екскурзия, водени от опитен екскурзовод Вие ще посетите първо Котел. Природонаучният музей – един от най-интересните у нас и Историческият с Пантеона на Раковски са места които трябва да види всеки българин, ако ги е видял, да дойде пак и да доведе децата и внуците си. Жеравна – тиха и уютна, сякаш заспала под слънчевите лъчи ще ни очарова с уникалната си атмосфера запазила българския дух на една отминала епоха, но така красива и мила за всеки българин. Родната къща на Йовков скътана под клонатия орех и църквата от 18 век са обектите, които ще посетим тук.  Пътуваме за Сливен – града на стоте войводи но и града на първата фабрика в България, града на революционните песни на Добри Чинтулов и чалгата на оркестър „Карандила” .Нощувка.

След закуска – разглеждане на града. Отиваме на Карандила  -  „сините камъни” отблизо, красиви поляничист въздух, лифт на отиване и връщане/ако времето позволява/. Свободно време за обяд и малко пазаруване из града и обратно за дома.  Това е екскурзията – два приятно и полезно прекарани дни с „Темпо”. Заповядайте!!!