Екскурзии в страната

Устието на Велека
Маршрут: Варна – с.Българи – Царево- Резово - Созопол-Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
28.08.2021 г.
Цена от: 80 лв.


Програма

 с.Българи – Царево - Резово - устието на Велека

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ПРОГРАМА:

1 ден    Отпътуване в 08.00 ч. от Варна – ул „Антим!“   Пътуване за Царево – в миналото е известен като Василико и Мичурин. Свободно време за обяд и разходка в центъра, морската градина. Разглеждане на постоянната експозиция на кораба „Горянин” – най-големият кораб с дървен корпус, построен в България през 1947 г. и дело на корабостроителницата в Царево. Използван първо като средство за транспорт на дървени въглища до Турция, а след това като учебен кораб. Възможност за разглеждане на Историческия музей – най-големият музей на юг от областния град Бургас, съхраняващ сребърно монетно съкровище на тракийския цар Мостис и златно съкровище – накити на видна тракийка. Посещение на църквата “Успение Богородично”, самотно извисяваща се на южния полуостров на града. Отпътуване към Резово – най-южното селище по родното Черноморие. Резовска река, чието устие е тук, представлява самата граница между България и Турция. Разкриват се хубави гледки към турския бряг, където има много дълга и пуста плажна ивица. Отпътуване и фото-пауза на устието на река Велека – едно от най-красивите и живописни места по българското Черноморие. Отпътуване  за  хотела Нощувка.

2 ден Закуска  Отпътуване към Бегликташ – българският Стоунхендж, една от най-посещаваните забележителности заради мистерията, в която е обвита. Мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ” се явява най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни Черноморие. Представлява специфично подредени камъни в кръг върху скална повърхност, вярва се, че е изпълнявало различни функции, а именно – слънчев часовник, календар,   храм.

Спирка з аобяд и разходка в Созопол – уникално красив, спокоен. Връщането е около18,30часа

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус;

- 1 нощувка със закуска в Приморско или Китен в хотел 2 или 3 звезди;

-екскурзоводско обслужване

Цената НЕ включва доплащания за:

-> входни такси на посещаваните обекти.

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валидна лична карта;

* Начин на плащане: заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;

* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 2 дни преди датата на отпътуване.

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване; пътува се с маски; при всяко влизане в автобуса се дезинфекцират ръцете и краката, на всяко спиране автобусът се дезинфекцира и затваря; не се допуска оставане в автобуса или качване на външни лица;

* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ Бегликташ – 2 лв..; Исторически музей в Царево – 3 лв.

* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите