Екскурзии в страната

Устието на Велека
Маршрут: Варна – Обзор – Бургас – Царево-Созопол-Несебър-Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 75 лв.


Програма

Кой варненец познава южното ни Черноморие? Дали наистина там плажовете са по-чисти и по широки, морето по-топло и  спокойно?

Заповядайте! Каним ви на една разходка до най-южните части на Черноморието , до границата с Турция, до устието на река Велека.

1 ден Пътуваме от Антим І  по маршрута Варна – Обзор – Бургас – Созопол до устието на Велека. Спираме в Бургас – да видим кое му е по-доброто за живеене. Свободно време за разходка из чистия и романтичен Бургас. От там – на Устието на Велека. Тук е направен приятен парк за почивка и  снимки. Ще видим турската застава и обратно край Царево. Нощувка.

2 ден Закуска. Тръгваме обратно – Созопол със старинните улички, малки кафенета и уютни ресторантчета ни очаква. Ще се разходим из градчето , ще видим последните археологически отрития, ще се поклоним на мощите на Св Йоан Предтеча и отиваме в Несебър. Тих , без туристическата гълчава старинния град е прекрасен – непременно отидете до брега! Морето е многоцветно и завладяващо! Чашка кафе – и обратно към дома. Време е.  Но идват и други пътувания- заповядайте – с  нас е интересно!