Екскурзии в страната

Мини почивка в Трявна
Маршрут: Варна - Трявна - Етъра - Велико Търново - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 70 лв.


Програма

 

Няма по красива зима от зимата в планината! Предлагаме Ви да оставите за малко топлите си и   поомръзнали  домашни занятия и да отидете в Трявна! Уникален чист въздух, тишина , спокойствие, красиви къщи, доброжелателни хора!

И всичко това – на 300км от Варна!

Какво Ви очаква в Трявна?

         Преди вичко разходка по  старата част на града -  с приятните криви улички, малки дюкянчета с интересни сувенири, кафе на пясък и захарни петлета. Посетете „Славейковото училище“ – особенно ако сте с деца, запалете свещица в старинната църква „Св Архангел Михаиил“... Непременно посетете Даскаловата къща – къщата с  резбованите тавани.  Днес тя е музей  на резбарското изкуство – един от основните занаяти с който тревненските майстори са се прочули по цяла България. Кой таван  е по красив? Кой майстор е баш майстор Кой печели облога?

 Наблизо е и къщата на Славейкови.Тук се е родил един от големите лирици на България ,чийто паметник стои на центъра на града.

Сутринта е хубаво е да отдадете  дължимото на новата Трявна. Бельото тук е с високо качество, цените са умерени. Пък и нали трябва да занесете у дома армаган!

Може да отидете на тази малка почивка със собствената си кола. Ако пък нямате кола или не искате да кормуват е- ние ще Ви заведем. В нашите микробуси се спазват всички противоепидемични мерки – дезинфекция , мерене  на температура,  проветряване.  От Вас се иска да си носите маската! Заповядайте!

Цена с транспор т – 70лв  Цена без транспорт – 45лв