Екскурзии в страната

Леденика - Враца - Магурата - Белоградчишки скали - Клисурски манастир - Черепишки манастир - Съева дупка
Маршрут: Варна - Леденика - Враца - Магурата - Белоградчишки скали - Клисурски манастир - Черепишки манастир - Съева дупка - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване:
30.10.2021 г.
Цена от: 145 лв.


Програма

С тази екскурзия ще посетите Северозападна България – един интересен и толкова непознат крайр станал напоследък актуален с включването на Белоградчишките скали в списъка на ЮНЕСКО с природни забележителности.

1 ден Тръгване от Варна с нашия гид. Кратки спирки за кафе и ............ Посещаваме пещерата Леденика – една от най-интересните в България и отиваме във Враца за настаняване и нощувка.

2 ден Закуска. Тръгваме към Белоградчишките скали – забележителен природен феномен за да видим вкаменената „Сватба”, „Камилата”, да хвърлим поглед от високо на цялата околност. След това – Магурата – пещерата съхранила рисунките на първобитните хора, пещерата с уникална природна среда от която всички си тръгват и с бутирка руйно червено вино. Клисурския манастир ни посреща с приветливо разцъфналите цветя по балконите, с аромата на печена пъстърва от ресторантчето до входа, с красивата си църква и с неочаквано приветливите и общителни монаси. Двора е приятно място за отмора, за децата има детски кът, магазинчето за сувенири е богато  и интересно. Връщаме се във Враца пълни с впечатления и емоции. Вечерната разходка до паметника на Ботев е освежаваща преди нощувка.

3 ден Закуска. Тръгваме за Черепишкия манастир . пътуваме по Вазовите места – тук Вазов чува историята на баба Илийца и нейното болно внуче, именно в Черепишкия манастир написва много от знаменитите си разкази. „Вазовия кът ”в манастира  край бистротечния Искър е едно от най-красивите места наоколо. А от близката скала дядо Йоцо „гледа” , поздравява Нова България....

Навръщане спираме и в „Съевата дупка” – една от най-богатите на фауна пещери.

Спирането на „Български извор” и купуването на биволско кисело мляко и месо за дома не е задължително.....

Връщането е около 19 часа. Не съжалявайте ,че екскурзията свърши. Идват нови и нови дестинации. Хайде с нас на път!!!