Екскурзии в страната

Елена - Капиновски манастир и водопада
Маршрут: Варна - Елена - Капиновски манастир - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
01.09.2018 г.,    03.11.2018 г.
Цена от: 60 лв.


Програма

Тръгваме от Антим І . Към обяд сме в Елена. Настаняваме се. Кратка почивка. Разходка до старата част на градчето оформена като комплекс – църквата, школото „Даскалоливницата”, другите две църкви от 19 век., къщата на Иларион Макариопалски. Точно в центъра на града се намира и красивата къща на заможния интелектуалец Юрдан Тодоров в която са расли поетът Петко Тодоров и красивата Мина.
Свободното си време може да запълните в някоя от многобройните механи и кафенета. Само не забравяйте да пробвате еленския бут!. Нощувка
Закуска. Отиваме до Къпиновския манастир и водопада край него. Красивият старинен манастир има неповторимо излъчване.Основан през 13 век от цар Константин Тих, той е един от най-важните духовни средища на Възраждането ни. Пък и не само духовни. Тук са живяли и работили Софроний Врачански , Матей Миткалото, Капитан Дядо Никола..Прекрасната дърворезба е дело на тревненските майстори от Поп Витановия род....Дано улучим хубаво време! Манастирските поляни, ромонът на малката рекичка, вкусният боб в малкото уютно заведение ще ни вдъхнат сили и свежест каквито не можем да намерим в нито един Спа център! Опитайте!