Екскурзии в страната

Плевен - Луковит - пещерата "Очите на Бога"
Маршрут: Варна - Плевен - Луковит - пещерата "Очите на Бога" - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
13.07.2024 г.,    10.08.2024 г.,    05.10.2024 г.,    16.11.2024 г.
Цена от: 135 лв.


Програма

 

 

Цена : 135 лв 

 1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.

Редовни почивки по маршрута.

Първа спирка ни е  Геопарк”Искър-Панега”-където се намира една от най-красивите екопътеки в България.Той предоставя на посетителите една неизмерима пъстрота от вода, растения и скали, които от своя страна допринасят за една магическа атмосфера на това място.

Посещение на Каменните къщи край Луковит.

Отпътуване за пещерата „Проходна” с природния феномен ”Очите на бога”- една от най-известните пещери в България. Там са открити следи от човешко присъствие още от ерата на неолита и енеолита.

Проходна е естествено осветена, а изваяните от природата отвори в тавана – „окната“, правят пещерата уникална. Разположени един до друг, с еднаква бадемовидна форма, те удивително приличат на огромни очи, които сякаш се взират в посетителите. Неслучайно местното население ги нарича “Очите на Бога”. Гледани под определен ъгъл, те наподобяват лице, свело поглед надолу, а при влажно време от тях сякаш се стичат “сълзи”. Изправен пред този природен феномен, човек остава удивен и леко развълнуван – невероятната симетрия и разположение на „окната“ навяват страхопочитание и чувство за мистерия.Отпътуване за Плевен .Нощувка.

 

2 ДЕН  Закуска . Ще посетим  Панорама „Плевенска епопея”-построена в чест на 100 годишнината от освобождаването на града от робство.

В хода на Руско-турската освободителна война Плевен придобива изключително голямо военно и стратегическо значение, а Плевенската епопея се превръща в един от най-значимите моменти в неговата история. Тук се водят едни от най-мащабните битки във войната, включващи над 100 хиляди руски, румънски и български бойци и над 40 хиляди османски, водещи сражения в продължения на пет месеца.

Величествената сграда приютява музей, който в четири зали пресъздава по вълнуващ начин борбите за независимост. Паметникът има форма на пресечен конус, повдигнат върху четири колосални щика, високи 47 м и символизиращи силата на оръжието, донесло свободата. Хоризонтално придържани от щиковете са четирите пръстена, три от които олицетворяват трите щурма на Плевен, а четвъртия пръстен с декоративните щикове – блокадата на града.

Ще посетим и Скобелевия парк -създаден през 1904 г. от Комитет „Цар Освободител Александър II” в памет на загиналите руски герои в боевете на 30 август 1877 г.

Създаден на място, където се водят най-кръвопролитните сражения за Плевен, Скобелев парк-музей се вписва в категорията на мемориалните музеи, изградени на бившите бойни полета.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Луковит/Плевен/;
 • Екскурзоводска обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 • Посещение на Плевен с „Плевенската панорама”(без включена входна такса за музея);
 • Посещение на Скобелевия парк (входът е свободен);
 • Посещение на Геопарк „Искър-Панега”;
 • Посещение на каменните къщи край Луковит
 • Посещение на пещерата „Проходна” (входът е свободен);

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • „Плевенска панорама „ – възрастни 5 лв.,ученици 1,50 лв.,пенсионери 3 лв.,
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

 

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

 

 

Туроператор“ Темпо – 99ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка  ‘Отговорност на Туроператора’ със  ЗК  ”ЛЕВ ИНС „ АД  , Сертификатът към застрахователната полица е с номер 24018196/13062110000837 от 25.06.2021г.