Екскурзии в чужбина

Баварски замъци - Острова на цветята и пеперудите
Маршрут: Варна - Баварските замъци - Островът на цветята и пеперудите
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
19.09.2018 г.
Цена от: 560 лв.


Програма

1 ден Тръгване от Варна. Нощувка в Ниш .

2 ден Закуска .Пътуване през Сърбия и Хърватска.  Hощувка около Любляна/Накло/

3 ден: Закуска. Отпътуване за Химзее – „Баварското море” .Разходка с кораб-посещение на двореца Херенхимзе на остров Херенинзел /билета за корабчето не е включен в цената/ в езерото Химзее  - най –красивия от всички дворци, умалено копие на Версай.23 зали от които ще видим 20 от тях  потънали в разкош,златната спалня,   огледалната  официална бална зала, трапезарията. Нощувка в района..

4ден:– “Пътя на романтиката” - Бодензее

 Закуска..Отпътуване по “Пътя на Романтиката” за най- известните замъци Хоеншвангау и Ноешванщайн, гордостта на Бавария. Първа спирка за разглеждане  на замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833-37г.върху останките на по-стар замък по заповед на Максимилиян ІІ, който го приспособява за свое място за живеене. Неговият син , бъдещият крал ЛудвигІІ като младеж развива тук  особенна любов към романтизма. Ноешванщайн е изключително стойностно, фантастично и романтично творение, построено в края на 1886г. по нареждане на Лудвиг ІІ Баварски – син на Максимилиян. Неговият силует Ви е удивително познат /от къде ли/ Тук ще си спомните детството – двореца удивително прилича на излязъл от приказките на Шарл Перо. От кулата му след 90 стъпала се открива възхитителен алпийски пейзаж.  Интериорът на много от залите е повторение на сцени от опери на Вагнер.   Вечеря и нощувка на езерото Бодензее.

5 ден: Закуска. Посещение на селището Констанц и Майнау – “Островът на цветята” и пеперудите - едно от най-красивите места в Европа. Място за сватбени пътешествия и разходки по специални поводи на европейския елит. Билетът за корабчето до Майнау не е включен в цената на екскурзията. Отпътуване за Загреб или Любляна . Нощувка.

6ден:Закуска.Отпътуване за България.

 

Цена : 560 лв

 

Пакетната цена включва: транспорт с автобус ***, 4 нощувки със закуски ,  водач по време на пътуването, туристическата програма в определените обекти по маршрута.

 

Пакетната цена не включва: входните билети на посещаваните обекти , нощувката в Нишка баня – 25 лв .

Доплащане: за медицинска застраховка – 8 лв за лица над 70 г. – 10 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 38 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой  туристи: -  7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта , няма визови, санитарни и мед. изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане – депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – 10 дни преди пътуване.

 

 ТА “Темпо” е застрахована  по смисъла на чл.42 от Закона туризма в “Дженерали“ АД

 

За контакти: 608 853, 0888 993 991 ТА “ТЕМПО”