Екскурзии в чужбина

Солна мина Сланик - Двореца в Могошоая
Маршрут: Варна - Солна мина Сланик - Двореца в Могошоая - Варна
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
22.06.2024 г.,    17.08.2024 г.,    05.10.2024 г.
Цена от: 150 лв.


Програма

 

 

Цена: 150 лв

 

Маршрут: Варна-Солна мина Сланик-Двореца в Могошая-Букурещ-Варна

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. за Сланик. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро… До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Връщане в Букурещ. По желание – посещение на ресторант с традиционна румънска музика. Нощувка.

2 ДЕН  Букурещ – Двореца Могошая
Закуска . Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента. Посещение на Патриаршията където се намират мощите на Св.Димитър Бесарбовски. Пешеходна разходка из малките улички на старата част на Букурещ известен с калдъръмените си романтични улички.
Пътуване и посещение на княжеския дворец Могошоая. Построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, дворецът впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане; дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят.

Отпътуване за Варна.

Пристигане около 19,30 часа.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в района на Букурещ- хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на солна мина Сланик (без включена входна такса);
 • Посещение на двореца Могошая (без включена входна такса);
 • Посещение на Букурещ;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 • Пътни и магистрални такси;

Офертата не включва:

 • Входна такса за солна мина – 45 леи за възрастни, 35 леи за пенсионери;
 • Двореца Могошая – 25 леи за възрастни, ученици и пенсионери – 10 леи;
 • Румънска вечеря – 25 евро при мин, 20 човека;
 • Доплащане за единична стая – 60 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв, на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

 

 

Туроператор“ Темпо – 99ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка  ‘Отговорност на Туроператора’ със  ЗК  ”ЛЕВ ИНС „ АД  , Сертификатът към застрахователната полица е с номер 24018196/13062010010706 от 25.06.2020г.