Екскурзии в чужбина

Чанаккале - Божзаада - Троя
Маршрут: Варна - Чанаккале - Божзаада - Троя - Варна
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
20.06.2024 г.,    25.07.2024 г.
Цена от: 385 лв.


Програма

 

 

Цена    385лв

Предлагаме Ви малко известни, но много красиви места в Турция . Остров Божзаада се слави с отличната си традиционна  турска кухня и   красивата си природа. Чанаккале е града на турската бойна слава. Тук е в изключителният мост построен наскоро позволяващ леко и безпроблемно преминаване от Европа в Азия и обратно. За Троя  всичко е ясно. Заповядайте Ще Ви бъде интересно!

1 ден Тръгване в   06 ,00 от „Антим“1. Пътуване с кратки почивки до Малко Търново. Спирка за обяд в Лозенград и от там – в град Кешан. Ще пием кафе и ще отдадем заслуженото внимание на МОЛ – а тук – спокоен , без туристическите тълпи .Следва преминаване през моста „Чанаккале  1915“ . Само за 6 минути и сме в Азия! Името му е в чест на най- голямата победа на османската войска  над армиите на Антантата – битката при Галиполи /Чанаккале/. Настаняване в хотел 4 звезди на брега на морето. Свободно време за разходка из града на бойната славана турския народ. Красив, съвременен град с дълго и богато историческо минало.

Вечеря  Нощувка

2ден Закуска Посещение на Троя – града на хубавата Елена, веселият Менелай, героят Хектор ...Музеят е приютил най интересните археологически находки от 45 векавната история на града.Тук са и редица артефакти върнати от различни музеи, незаконно изнесени от Троя.
Следва остров Божзаада – мястото за почивка на турската интелектуаална елита, Място различно, недокоснато от модерната архитектура. Островът се слави с чудесното си вино, вкусната домашна храна – опитайте ги непременно! Пътуването до там е с ферибот от пристанище Гейкли. За около 30 минут и  си на Тенедос – старогръцкото име на острова споменаван  още от Херодот който оприличава брега му на дантела. Ще се разходим с нашия гид по живописните улички в турската махала  и гръцката с православната църква „Св Богородица“. Не пропускайте да си купите и курабийките с истинска дъвка характерни за острова. Посещение на сел Езине – селото на сиренето Вечеря  Нощувка

3ден Закуска По желание и срещу доп заплащане 30 евро целодневна екскурзия до Асос – дравния великолепен град – сега Берхамкале. /87км в посока/ Града на Аристотел и до днес очарова туристите с прекрасната си гледка към Егейско море и о-в Лесбос, аромата  на олеандри и изумителните си залези. Древните строежи – Акропола , Агората, гимназиума ..са добре експонирани и много интересни

След 16ч – посещение на МОЛ  Бурда в Чанаккале Вечеря Нощувка

4 ден Закуска Пътуване за дома  с кратки   спирки.  Около 22ч пристигане във Варна

Цената вкл –пътуване с комфортен автоус

-3нощ със закуски  и вечери в хотел 4или 3  звезди в  Чанаккале

- екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва

-        Фериботната такса до остров Божзаада

-        Екскурзията до Асос – 30 евро

-        - входните такси на посещаваните обекти

-        Мед застраховка – по 2 лв на ден За лица над 70г – по 4лв на ден

-        ФИРМАТА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРАВИ РАЗМЕСТВАНИЯ В ПРОГРАМАТА В СЪОТВЕТСТВИЕ С РАЗПИСАНИЕТО НА ФЕРИБОТИТЕ И ДР ПРИЧИНИ!