Екскурзии в чужбина

Охрид - Албания
Маршрут: Варна - Охрид - Тирана - Дуръс - Круя - Скопие - Варна
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
09.09.2020 г.,    30.09.2020 г.
Цена от: 295 лв.


Програма

1 ден Варна - Охрид

Отпътуване от  „Антим І”  в 22.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево. По обяд – пристигане в Охрид. Настаняване. Почивка и свободно време за разходка из красивия Охрид. Вечеря.Нощувка.

2 ден Охрид -  Тирана – Дуръс

Закуска Продължаване за Тирана. Преминаване край гр. Елбасан. Разглеждане на Тирана и неговите забележителности: пл. “Скендербег” с паметника на националния герой на Албания, Двореца на културата, джамията Етембей от 18 в., Парламента, паметника на майка Тереза и др.  Свободно време. Пристигане привечер в гр. Дуръс, известен като Драч по времето  на цар Симеон Велики, когато българите владеели тази крепост. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Настаняване в хотел на ривиерата  на Дуръс.  Вечеря Нощувка.

3-ри ден :   Дуръс –-  Круя  - Дуръс

Закуска.  Начало на туристическото посещение на Дуръс: пешеходна разходка в централната част на града – крайбрежната алея, старият град, зад крепостните страни, римският амфитеатър, венецианската кула. Изкачване на терасата на атрактивно панорамно кафе за чаша отлично кафе и панорамни снимки към града и морето. Отпътуване по маршрута и пристигане в град Круя – родното място на националния герой на Албания Скендербег. Разглеждане на крепостта и разходка из старата чаршия, където можем да си изберем красиви и характерни за страната сувенири. Завръщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка. 

4-ти ден:   Дуръс    Скопие – Варна

Закуска. 08.00 ч. отпътуване по маршрута.  При възможност – кратка спирка (за около 1час) в новия център с паметниците на Скопие. Продължаване и пристигане във Варна  късно вечерта.

 

Цена : 295 лв


Цената включва:

3 нощувки със закуски  и вечери 1 – в Охрид и 2 в хотел 3*   в  Дуръс; транспорт  с туристически  лицензиран автобус 3* (климатик, видео, мини бар); посещения според програмата; водач-екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване.

 

Цената  НЕ включват:

Входни такси за посещаваните обекти – около 10 евро , медицинска застраховка  8 лв.(задължителна) , за лица над 70 г. – 10 лв , лица над 80 год не се застраховат