Екскурзии в чужбина

Ивайловград - Александруполис
Маршрут: Варна - вила Армира - Ивайловград - Александруполис - Александровска гробница - Варна
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 130 лв.


Програма

1 ден Тръгваме раничко от Варна . С няколко спирки за кафе отиваме до вила Армира – изключително запазена римска вила с уникална архитектура и мозайки - наскоро обновена. Какво чудо е ЖЕНАТА! Дори страшна и плашеща Горгона – Медуза е красива! Ще отседнем в Ивайловград – който е ходил преди години няма да познае градчето. Нови красиви двукатни къщи, няколко уютни хотела, нов център, обновен парк... Старо е само чудесното гъсто вино и разбира се добрите и гостоприемни люде.Нощувка.
2 ден Закуска . Отпътуване за гр.Александруполис. Разходка по крайбрежната улица, разглеждане на фара. Спирка на безмитния магазин – за узо, зехтин...Връщане в Ивайловград . Нощувка.
3 ден Закуска. Тръгваме за Александровската гробница.Тук местните екскурзоводи ни поемат и ни повеждат назад, назад към времената на тракийските тайнства, на гъстото тракийско вино – напитка за боговете на Олимп, на смелите вождове и прекрасните им верни съпруги. Изумителни, изключително богати и пълни със символика са рисунките в гробницата .Те дават много интересна информация за живота на траките, показват техните ритуали и обичаи, облекло и нрави. Самата гробница се намира на няколко метра от Музея . Силно енергийно място, поне така казват екстрасенсите. В Музея има и редица други интересни експонати – най старото обработено злато на света, съперничещо си с нашето варненско съкровище ...Времето тук минава неусетно. Отпътуване за Варна.

Цената включва: Пътуване с комфортен автобус; 2 нощувки със закуски; екскурзоводско обслужване.