Почивки в страната

Почивка в х-л Калина Палас , Трявна
Маршрут: Варна - Трявна - Варна
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
29.07.2024 г.
Цена от: 460 лв.


Програма

 

                               ПОЧИВКА В КАЛИНА ПАЛАС

ТРЯВНА

Предлагаме Ви една почивка в една от най красивите  места в   Родината – в китна Трявна. Хотел Калина Палас е кацнал на височина над старинната част на Алтън Трявна – гледката е прекрасна. Заповядайте с нас
          Тръгването е в 8 часа от „Антим1“. С почивки за около 3 часа и сме във Велико Търново Може да се разходим  в старопрестолния град, да хапнем в прочутите му ресторанти „Щастливеца“  или „Его“и  около 15ч сме в Калина Палас. Настанване. Свободно време за посещение на басеина и СПА центъра, кафе бара или мгазините за сувенири. Вечеря Нощувка

Един от дните тук ще посветим на Трявна Непременно  с  нашия гид ще  се разходим по  старата част на града, ще чуем интересната история на най- старата църква  „Св Архангел Михаил“,  ще видим прочутата къща с резбованите тавани. За историята на смелия калфа дръзнал да сключи облог с майстора – резбар ще ни разкажат на място, ще видим грейналите слънца, дело на двамата И нека всеки за себе си да реши  кое му по- лежи на сърце – дали жаркото слънце на младият калфа  или спокойното майско слънце даващо живот . Ех, младост! И кой в края на краищата кой е спечелил облога!

Непременно ще посетим и Славейковото училище. Особенно е полезно за младите родители,   които треперят над своите чада  - недай Боже, учителя да им направи забележка или да дръпне ухо! Нека чуят и видят как хората от Трявна , ходили по Европата, видяли свят,  възпитават децата си. Колко те са държали на учението и на учителите.

В Трявна има и много други интересни места – къщатана Петко и Иринка Славейкови където е  роден    колосът на родната поезия -  синът им Пенчо Славейков, Любовната чешма, къщата на Ангел Кънчев....

Няма да пропуснем магазинчетата с прочутото тревненско бельо / вижте ги и в новата част/

За кафето на пясък и старинните сладки вкуснотии – е ясно петлета, ореховки, бяло сладко...

Пет дни надали ще Ви стигнат за да усетите омаята на този чуден град!

За разнообразие Ви предлагаме и едно пътуване  до Етъра, Габрово и Соколския манастир с прочутата  чешма със седем чучура.Съвсем близко са – има -няма 1 час път с автобуса.

За любителите на пешеходните преходи – над Трявна е много интересен  музеят на иконите, а за по- упоритите – пътя до Боженци е 2 часа Пътеката е добре маркирана.

При желание може да посетим и Килифаревския манастир – люлка на Търновската  книжовка школа, с чудесната  църква построена от майстор Колю Фичето и да пийнем прочутата „вонеща“ вода полезна за доста болки и болежки, дала името на едноименния курорт.

Връщането е около 18 часа

Това всичко събранов   пет дни! Заповядайте!
ЦЕНА    460лв

Цената включва

-пътуванес комфортен автобус

- водач от фирмата и гид

-4 полупансиона – закуски и вечери в „Калина Палас“

-ползване на басейна и СПА центра

Цената не включваѝ:

Допълнителното пътуване до Етъра, Соколски манастир иГаброво – 20лв

-допълнителното пътуване до Килифаревски манастир – 10лв

-мед застраховка – по 2 лв на ден За лица над 75г- 3лв на ден

-доплащане за самостоятелна стая  - 160 лв /по възможност/