Почивки в страната

Почивка в х-л Снежанка Пампорово
Маршрут: Варна - Пампорово - Варна
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 255 лв.


Програма

 

 След  дългото стоене у дома Ви предлагаме една почивка в едно от най- здравословните места в Блъгария – Пампорово. Тук въздухът е наситен с отрицателни йони и е изключително полезен за дишане. Хайде с нас!

1 ден Тръгваме от Варна в 7 ,00часа . Нашият професионален гид ни води през последните разклонения на Стара планина на юг- през старозагорското поле  към Родопа. След спирката за кафе- към Бачковския манастир – един от най- важните манастири за България.Разглеждаме манастира, палим свещичка за здраве, купуваме си сувенири от сергиите пред него и сме в Пампорово  . Нощувка в хотел  „Снежанка“. Тук на Ваше разположение са басеин, чудесен СПА център, уютен лоби –бар. Хотелът се намила в центъра на комплекса и разходката из Пампорово е лека и приятна.

2 ден Закуска.Поемаме с автобуса  за Широка лъка. Китното родопско село е сякаш нарисувано, местните хора са приветливи и усмихнати и макар да говорят малко неясно за нас, успяваме да научим за цената на картофите, да видим паметника на Капитан Петко Войвода, Музикалното училище, да посетим новия Информационен център. А сувенирите – те ни омайват с багрите си, с изкусната си ръчна изработка и всички си тръгваме с по нещо – кой с чан, кой с талисман против уроки, кой с нож с интересна кания. 

3ден Закуска. Денят е посветен на Родопа. Предлагаме Ви да отидем  до Студенец- да видим ски пистите, да се разходим със лифта до връх Снежанка /допълн заплащане/, да видим телевизионната кула.

4 ден ЗакускаОтиваме до Смолян – столицата на Родопите. Тук обезателно ще пробваме истински вкусен пататник , родопски клин, ще се разходим по красивата главна улица. Интересен е и етнографския музей- препоръчваме  Ви го.

5 ден Закуска . Отпътуване за дома Но това не е всичко Ако времето позволи ще минем край красивия язовир, ще направим фото-пауза  и ще видим къде извира единствената естествено газирана вода Меричлери.

Това Ви предлагаме като програма ние. Ако пък искате да карате ски- моля Хотелът има добър ски гардероб и предлага безплатен превоз до ски център Студенец и обратно.

Какво се изберете – зависи от Вас! Заповядайте! Пампорово Ви  очаква!