Почивки в страната

Почивка в хотел Център Априлци
Маршрут: Варна - Априлци - Варна
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
19.09.2020 г.
Цена от: 175 лв.


Програма

 

1 ДЕН     Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 

Следва посещение на Троянския манастир – трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Според историческите документи манастирът е бил първоначално основан през 1600 година и възобновен в периода 1830 г.– 1865 г. в сегашния си вид. Като архитектурен стил на сградите се причислява към възрожденската школа.

Ще посетим и Черни Осъм – и  грънчарска работилница- за да видим как под изкусните ръце на майстора на грънчарско  колело се появяват стомни, гювечета, чинии – ражда се прочутата ТРОЯНСКА КЕРАМИКА.

Отпътуване за Априлци.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

 

2 ДЕН   Закуска.Пожелание – посещение на Новоселския манастир „Света Троица”-построен през 1830 г. Един от малкото известни факти за Новоселския манастир е, че е бил тясно свързан с борбите на местното население за освобождение от османския поробител.  В продължение на 9 дни (от 2 до 12 май), манастирът се превърнал в крепост на въстаниците, които оказали упорита съпротива на многочисленият турски аскер и башибозук. Защитата на манастира се ръководела от отец Георги Христов. След разгрома на въстанието,  целият град Априлци , така и манастирът били изпепелени от турските войски. Повечето от монахините заедно със свещеник Георги Христов били заклани. И до днес в параклиса зад черквата, който е превърнат в малък музей, са запазени костите на убитите. След Освобождението, манастирската църква и жилищните сгради са възстановени с доброволен труд и дарения на местни хората от околните села.

Свободно време за разглеждане на манастира.

Отиваме и до Туристическа пътека „Кръстът”- един изключително лек пешеходен туристически маршрут, подходящ за всички възрастови групи и чудесно място за почивка  и релакс. Пътеката е оборудвана с пейки за почивка и усамотение сред природата и беседки, от които се открива неповторима гледка към Централна Стара планина (връх Ботев, Марагидик, Видимското пръскало) и Априлската котловина.

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

 

3 ДЕН        Закуска.Отпътуване за Видимското пръскало (изкачването е пеша около  3 часа)-пожелание. Видимското пръскало е водопад, стичащ се по склоновете на резервата Северен Джендем,  в Стара планина. Височината му е над 80 метра, което го прави втори по височина след Райското пръскало. Водата се стича под такава форма, че подножието се е превърнало в естествен басейн, подходящ за отдих и почивка. Природата е изваяла около водопада множество алпийски скали и поляни, които правят региона притегателна сила за туризъм.

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

 

4 ДЕН   Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на  град Севлиево.Пешеходна обиколка с екскурзовод – Посещение  на къщата- музей на бореца Данчо Колев Тревненски (Дан Колов).Там можете да видите вещи и документи,отразяващи неговата спортна кариера и живот.Близо до къщата се намира и неговия паметник.

Посещение на Часовниковата кула-най-старата запазена постройка в града.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19 .00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел „Център”-гр.Априлци;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Троянския манастир;
 • Посещение на Черни Осъм;
 • Посещение на Новоселския манастир;
 • Посещение на Туристическа пътека ”Кръстът”;
 • Посещение на Видимското пръскало;
 • Посещение на Севлиево;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

Офертата не включва:

 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 • входовете за посещаваните обекти

 

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.